Atvērt galveno izvēlni

F1 vicečempionu saraksts

Wikimedia projekta saraksts
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Pirmās formulas pasaules vicečempiona titulu (angļu: Formula One World Drivers' Championship runners-up) ik gadu iegūst pilots, kurš sezonas laikā, balstoties uz Formula 1 izstrādāto punktu skaitīšanas sistēmu, ir bijis otrs sekmīgākais braucējs gala kopvērtējumā aiz pirmās formulas pasaules čempiona.

SarakstsLabot

Pēc sezonasLabot

Sezona Pilots Komanda Dzinējs Riepas Pole position Uzvaras Pjedestāli Punkti Punktu atstarpe no 1. vietas
1950   Huans Manuels Fanhio   Alfa Romeo Alfa Romeo P 4 3 3 27 3
1951   Alberto Askari   Ferrari Ferrari P

E

2 2 3 25 6
1952   Nino Farina   Ferrari Ferrari P

E

2 0 4 24 12
1953   Huans Manuels Fanhio   Maserati Maserati P 1 1 4 28 6.5
1954   Hosē Frojlans Gonzaless   Ferrari Ferrari P 1 1 4 25.14 16.86
1955   Stērlings Moss   Mercedes Mercedes C 1 1 3 23 17
1956   Stērlings Moss   Maserati Maserati P 1 2 3 27 3
1957   Stērlings Moss   Maserati
  Vanwall
Maserati
Vanwall
P 1 3 3 25 15
1958   Stērlings Moss   Cooper
  Vanwall
Climax
Vanwall
C


D

3 4 5 41 1
1959   Tonijs Brukss   Ferrari Ferrari D 2 2 4 27 4
1960   Brūss Maklārens   Cooper Climax D 0 1 6 34 9
1961   Volfgans fon Trips   Ferrari Ferrari D 1 2 4 33 1
1962   Džims Klārks   Lotus Climax D 5 3 3 30 12
1963   Greiems Hills   BRM BRM D 2 2 5 29 25
1964   Greiems Hills   BRM BRM D 1 2 5 39 1
1965   Greiems Hills   BRM BRM D 4 2 6 40 14
1966   Džons Sertīss   Ferrari
  Cooper
Ferrari
Maserati
F


D

2 2 4 28 14
1967   Džeks Brebems   Brabham Repco G 2 2 6 46 5
1968   Džekijs Stjuarts   Matra Ford D 0 3 4 36 12
1969   Žaki Iks   Brabham Ford G 2 2 5 37 26
1970   Žaki Iks   Ferrari Ferrari F 4 3 5 40 5
1971   Ronijs Petersons   March Ford F 0 0 5 33 29
1972   Džekijs Stjuarts   Tyrrell Ford G 2 4 5 45 16
1973   Emersons Fitipaldi   Lotus Ford G 1 3 8 55 16
1974   Klejs Regaconi   Ferrari Ferrari G 1 1 7 52 3
1975   Emersons Fitipaldi   McLaren Ford G 0 2 6 45 19.5
1976   Nikijs Lauda   Ferrari Ferrari G 3 5 9 68 1
1977   Džodijs Šekters   Wolf Ford G 1 3 9 55 17
1978   Ronijs Petersons   Lotus Ford G 3 2 7 51 14
1979   Žils Vilnēvs   Ferrari Ferrari M 1 3 7 47 4
1980   Nelsons Pikē   Brabham Ford G 2 3 6 54 13
1981   Karloss Rojtemans   Williams Ford M
G
2 2 7 49 1
1982   Didjē Pironi   Ferrari Ferrari G 2 2 6 39 5
1983   Alēns Prosts   Renault Renault M 3 4 7 57 2
1984   Alēns Prosts   McLaren TAG M 3 7 9 71.5 0.5
1985   Mikēle Alboreto   Ferrari Ferrari G 1 2 8 53 20
1986   Naidžels Mensels   Williams Honda G 2 5 9 70 2
1987   Naidžels Mensels   Williams Honda G 8 6 7 61 15
1988   Alēns Prosts   McLaren Honda G 2 7 14 87 3
1989   Airtons Senna   McLaren Honda G 13 6 7 60 16
1990   Alēns Prosts   Ferrari Ferrari G 0 5 9 71 7
1991   Naidžels Mensels   Williams Renault G 2 5 9 72 24
1992   Rikardo Patrēze   Williams Renault G 1 1 9 56 52
1993   Airtons Senna   McLaren Ford G 1 5 9 73 26
1994   Deimons Hills   Williams Renault G 2 6 11 91 1
1995   Deimons Hills   Williams Renault G 7 4 9 69 33
1996   Žaks Vilnēvs   Williams Renault G 3 4 11 78 19
1997   Heincs Haralds Frencens*   Williams Renault G 1 1 7 42 39
1998   Mihaels Šūmahers   Ferrari Ferrari G 3 6 11 86 14
1999   Edijs Ērvins   Ferrari Ferrari B 0 4 9 74 2
2000   Mika Hekinens   McLaren Mercedes B 5 4 11 89 19
2001   Deivids Kūlthārds   McLaren Mercedes B 2 2 10 65 58
2002   Rubens Barikello   Ferrari Ferrari B 3 4 10 77 67
2003   Kimi Reikenens   McLaren Mercedes M 2 1 10 91 2
2004   Rubens Barikello   Ferrari Ferrari B 4 2 14 114 34
2005   Kimi Reikenens   McLaren Mercedes M 6 7 12 112 21
2006   Mihaels Šūmahers   Ferrari Ferrari B 4 7 12 121 13
2007   Luiss Hamiltons   McLaren Mercedes B 6 4 12 109 1
2008   Felipe Masa   Ferrari Ferrari B 6 6 10 97 1
2009   Sebastians Fetels   Red Bull Renault B 4 4 8 84 11
2010   Fernando Alonso   Ferrari Ferrari B 2 5 10 252 4
2011   Džensons Batons   McLaren Mercedes P 0 3 12 270 122
2012   Fernando Alonso   Ferrari Ferrari P 2 3 13 278 3
2013   Fernando Alonso   Ferrari Ferrari P 0 2 9 242 155
2014   Niko Rosbergs   Mercedes Mercedes P 11 5 15 317 67
2015   Niko Rosbergs   Mercedes Mercedes P 7 6 15 322 59
2016   Luiss Hamiltons   Mercedes Mercedes P 12 10 17 380 5

1961. gada Itālijas Grand Prix izcīņas laikā Volfgans fon Trips gāja bojā avārijā, nogalinot arī 14 skatītājus. 1978. gada Itālijas Grand Prix izcīņas laikā gāja bojā Ronijs Petersons. Abi divi par pirmās formulas vicečempioniem tika pasludināti pēc nāves.

* Lai gan tehniski 1997. gada sezonas noslēgumā Mihaels Šūmahers palika otrajā vietā — tikai 3 punktus aiz toreizējā čempiona Žaka Vilnēva — viņš tika diskvalificēts par nesportisku rīcību, līdz ar to Heincs Haralds Frencens pakāpās uz otro vietu.

Skatīt arīLabot

Ārējās saitesLabot