Atvērt galveno izvēlni

F1 Grand Prix saraksts

Wikimedia projekta saraksts
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Zemāk uzskaitīti visi jebkad oficiāli notikušie Formula 1 Grand Prix. Grand Prix franču valodā nozīmē "lielā balva".

SarakstsLabot

Ar trekninātu tekstu norādītas deviņpadsmit 2013. gada sezonas sacīkstes.

Nr. Nosaukums Gadi
1   Abū Dabī Grand Prix 2009–2013
2   Argentīnas Grand Prix 1953–1959; 1960; 1972–1975; 1977–1981; 1995–1998
3   ASV Grand Prix 1959–1980; 1984; 1989–1991; 2000–2007; 2012–2013
4   ASV Rietumu Grand Prix 1976–1983
5   Austrālijas Grand Prix 1985–2013
6  Austrijas Grand Prix 1964; 1970–1987; 1997–2003
7   Bahreinas Grand Prix 2004–2010; 2012–2013
8   Beļģijas Grand Prix 1950–1956; 1958; 1960–1968; 1970; 1972–2002; 2004–2005; 2007–2013
9   Brazīlijas Grand Prix 1973–2013
10   Dalasas Grand Prix 1984
11   Detroitas Grand Prix 1982–1988
12   Dienvidāfrikas Grand Prix 1962–1963; 1965; 1967–1980;[1] 1982–1985; 1992–1993
13   Eiropas Grand Prix[2] 1983–1985; 1993–1997; 1999–2012
14   Francijas Grand Prix 1950–1954; 1956–2008
15   Indijas Grand Prix 2011–2013
16   Indy 500[3] 1950–1960
17   Itālijas Grand Prix 1950–2013
18   Japānas Grand Prix 1976–1977; 1987–2013
19   Kanādas Grand Prix 1967–1974; 1976–1986; 1988–2008; 2010–2013
20   Klusā okeāna Grand Prix[4] 1994–1995
21   Korejas Grand Prix 2010–2013
22   Ķīnas Grand Prix 2004–2013
23   Lasvegasas Grand Prix 1981–1982
24   Lielbritānijas Grand Prix 1950–2013
25   Luksemburgas Grand Prix[5] 1997–1998
26   Malaizijas Grand Prix 1999–2013
27   Marokas Grand Prix 1958
28   Meksikas Grand Prix 1963–1970; 1986–1992
29   Monako Grand Prix 1950; 1955–2013
30   Nīderlandes Grand Prix 1952–1953; 1955; 1958–1971; 1973–1985
31   Peskāras Grand Prix[6] 1957
32   Portugāles Grand Prix 1958–1960; 1984–1996
33   Sanmarīno Grand Prix[7] 1981–2006
34   Singapūras Grand Prix 2008–2013
35   Spānijas Grand Prix 1951; 1954; 1968–1979; 1981; 1986–2013
36   Šveices Grand Prix 1950–1954; 1982[8]
37   Turcijas Grand Prix 2005–2011
38   Ungārijas Grand Prix 1986–2013
39   Vācijas Grand Prix 1951–1954; 1956–1959; 1961–2006; 2008–2013
40   Zviedrijas Grand Prix 1973–1978[9]

PiezīmesLabot

  1. 1981. gada Dienvidāfrikas Grand Prix sacīkstes, lai gan norisinājās, tomēr netika iekļautas F1 čempionātā.
  2. Eiropas Grand Prix tika rīkots Vācijā (12 reizes), Spānijā (7) un Lielbritānijā (3).
  3. Indy 500 nosaukumā nebija Grand Prix, tomēr sacīkste tika iekļauta F1 kalendārā no 1950. līdz 1960. gadam.
  4. Visi Klusā okeāna Grand Prix tika rīkoti Japānā.
  5. Visi Luksemburgas Grand Prix tika rīkoti Vācijā.
  6. Peskāras Grand Prix tika rīkots Itālijas pilsētā Peskārā.
  7. Visi Sanmarīno Grand Prix tika rīkoti Itālijā.
  8. 1982. gada Šveices Grand Prix tika rīkots Francijā.
  9. Pēc Ronija Petersona nāves tika atcelts 1979. gada Zviedrijas Grand Prix, un Zviedrijā vairs nav rīkotas Grand Prix izcīņas.