F1 trašu saraksts

Wikimedia projekta saraksts
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir Formula 1 trašu saraksts. Šeit ir pieminētas visas trases, kurās ir notikusi kaut viena Formula 1 sacīkste no 1950. līdz 2012. gadam, vai ir ieplānota tuvāko sezonu laikā. Trases, kurās notiek sacīkstes 2013. gadā, ir treknrakstā. Aizvadīto sacīkšu skaits pēdējoreiz atjaunots pēc 2012. gada sezonas. Ja gadi ir slīprakstā, katru otro gadu sacīkste šajā trasē nenotika.

ALabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Abū Dabī trase sacīkšu trase Abū Dabī   Abū Dabī Grand Prix 2009—pašlaik 4  
Adelaidas ielu trase ielu trase Adelaida   Austrālijas Grand Prix 19851995 11  
Aidas trase sacīkšu trase Mimasaki   Klusā Okeāna Grand Prix 19941995 2  
Albertparks uz ielām bāzēta trase Melburna   Austrālijas Grand Prix 1996—pašlaik 17  
AVUS ielu trase Berlīne   Vācijas Grand Prix 1959 1  

BLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Bahreinas Starptautiskā trase sacīkšu trase Sahira   Bahreinas Grand Prix 20042010
2012—pašlaik
8  
Boavištas trase ielu trase Portu   Portugāles Grand Prix 19581960 2  
Brāļu Rodrigesu autodroms sacīkšu trase Mehiko   Meksikas Grand Prix 19631970
19861992
15  
Bremgartenas trase ceļu trase Bremgartena   Šveices Grand Prix 19501954 5  
Brendsheča sacīkšu trase Kenta   Lielbritānijas Grand Prix
  Eiropas Grand Prix
19641980
19821986
14  
Buda sacīkšu trase Lielā Noida   Indijas Grand Prix 2011 - pašlaik 2  

CLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Celtvēgas trase ceļu trase Celtvēga   Austrijas Grand Prix 1964 1  
Cēzara pils ielu trase Lasvegasa   Lasvegasas Grand Prix 19811982 2  

DLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Detroitas ielu trase ielu trase Detroita   ASV Austrumu Grand Prix
  ASV Grand Prix
19821988 7  
Dižona-Prenuā sacīkšu trase Dižona   Francijas Grand Prix
  Šveices Grand Prix
1974
19771979
19811982
1984
6  
Doningtonas parks sacīkšu trase Leičesteršīra   Eiropas Grand Prix
  Lielbritānijas Grand Prix
1993 1  

ELabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Eintrī trase ceļu trase Liverpūle   Lielbritānijas Grand Prix 19551959
19611962
5  
Enco un Dino Ferrāri autodroms sacīkšu trase Imola   Itālijas Grand Prix
  Sanmarīno Grand Prix
19802006 26  
Endiabas autodroms ceļu trase Kasablanka   Marokas Grand Prix 1958 1  
Eštorilas autodroms sacīkšu trase Eštorila   Portugāles Grand Prix 19841996 13  

FLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Fērpārka ielu trase Dalasa   ASV Grand Prix 1984 1  
Fīniksas ielu trase ielu trase Fīniksa   ASV Grand Prix 19891991 3  
Fudži trase sacīkšu trase Šidzuoka   Japānas Grand Prix 19761977
20072008
4  

HLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Haramas trase sacīkšu trase Harama   Spānijas Grand Prix 19681974
19761979
1981
9  
Heresas trase sacīkšu trase Heresa   Spānijas Grand Prix
  Eiropas Grand Prix
19861990
1994
1997
7  
Hokenheimrings sacīkšu trase Hokenheima   Vācijas Grand Prix 1970
19771984
19862006
2008; 2010;
2012
33  
Hungaroringa sacīkšu trase Budapešta   Ungārijas Grand Prix 1986—pašlaik 27  

ILabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Indianapolisas trase sacīkšu trase Indianapolisa   Indy 500
  ASV Grand Prix
19501960
20002007
18  
Interlaguša sacīkšu trase Sanpaulu   Brazīlijas Grand Prix 19731977
19791980
1990—pašlaik
30  

KLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Kajalami sacīkšu trase Kajalami   Dienvidāfrikas Grand Prix 19671980
19821985
19921993
20  
Kataluņja Montmelo sacīkšu trase Barselona   Spānijas Grand Prix 1991—pašlaik 22  
Korejas autodroms ielu trase Jonamas grāfiste   Korejas Grand Prix 2010—pašlaik 3  

LLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Lemānas trase sacīkšu trase Lemāna   Francijas Grand Prix 1967 1  
Longbīčas trase ielu trase Longbīča   ASV Rietumu Grand Prix 19761983 8  

MLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Maņikūra sacīkšu trase Nevēra   Francijas Grand Prix 19912008 18  
Monako trase ielu trase Monako   Monako Grand Prix 1950
1955—pašlaik
59  
Moncas autodroms sacīkšu trase Monca   Itālijas Grand Prix 19501979
1981—pašlaik
62  
Monhuikas trase ielu trase Barselona   Spānijas Grand Prix 19691975 4  
Monsantu parks ielu trase Lisabona   Portugāles Grand Prix 1959 1  
Montremblānas trase sacīkšu trase Senžovita   Kanādas Grand Prix 19681970 2  
Mosportas trase sacīkšu trase Boumenvila   Kanādas Grand Prix 19671969
19711974
19751977
8  

NLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Nirburgringa
(zināma arī kā Nordšleife)
ceļu/sacīkšu trase Nirburga   Vācijas Grand Prix
  Eiropas Grand Prix
  Luksemburgas Grand Prix
19511958
19611969
19711976
19841985
19952007
2009
2011
39  
Nivela-Bolēra sacīkšu trase Nivela   Beļģijas Grand Prix 19721974 2  

OLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Oskara Galvesa autodroms ceļu trase Buenosairesa   Argentīnas Grand Prix 19531958
1960
19721975
19771981
19951998
20  

PLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Pedralbesas trase ielu trase Barselona   Spānijas Grand Prix 1951
1954
2  
Peskāras trase ceļu trase Peskāra   Peskāras Grand Prix 1957 1  
Pola Rikāra trase sacīkšu trase Kastelē   Francijas Grand Prix 19711973
19751976
1978
1980

19821983
19851990
14  
Prinča Džordža trase sacīkšu trase Austrumlondona   Dienvidāfrikas Grand Prix 19621963
1965
3  

RLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Red Bull Rings
(zināma arī kā Osterraihringa)
sacīkšu trase Špīlberga   Austrijas Grand Prix 19701987
19972003
25  
Rēma-Guo sacīkšu trase Rēma   Francijas Grand Prix 19501951
19531954
1956
19581961
1963
1966
11  
Riversaidas trase sacīkšu trase Riversaida   ASV Grand Prix 1960 1  
Ruēna-Lezesāra ceļu trase Ruēna   Francijas Grand Prix 1952
1957
19621964
1968
5  

S un ŠLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Sebringas Starptautiskā trase ceļu trase Sebringa   ASV Grand Prix 1959 1  
Sepanga sacīkšu trase Kualalumpura   Malaizijas Grand Prix 1999—pašlaik 14  
Silverstonas trase sacīkšu trase Silverstona   Lielbritānijas Grand Prix 19501954
19561960
19631985
1987—pašlaik
46  
Singapūras ielu trase ielu trase Singapūra   Singapūras Grand Prix 2008—pašlaik 5  
Skandināvijas autodroms sacīkšu trase Anderstorpa   Zviedrijas Grand Prix 19731978 6  
Spa-Frankošampa ceļu trase Frankošampa   Beļģijas Grand Prix 19501970
1983
19852002
20042005
2007—pašlaik
45  
Stambulas trase sacīkšu trase Stambula   Turcijas Grand Prix 20052011 7  
Soču olimpiskā parka trase ielu trase Soči   Krievijas Grand Prix no 2014 0  
Sudzuka sacīkšu trase Sudzuka   Japānas Grand Prix 19872006
2009—pašlaik
24  
Šanhajas trase sacīkšu trase Šanhaja   Ķīnas Grand Prix 2004—pašlaik 9  
Šarāžu trase ceļu trase Klemronferāna   Francijas Grand Prix 1965
19691970
1972
4  

VLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Valensijas ielu trase ielu trase Valensija   Eiropas Grand Prix 20082012 5  
Votkinsglena ceļu trase Votkinsglena   ASV Grand Prix 19611980 20  

Z un ŽLabot

Trase Tips Vieta Sacīkste(s) Sezona(s) Kopā Karte
Zandvortas trase sacīkšu trase Zandvorta   Nīderlandes Grand Prix 19521953
1955
19581971
19731985
30  
Zolderas trase sacīkšu trase Heizdenzoldera   Beļģijas Grand Prix 1973
19751982
1984
10  
Žakarepagua sacīkšu trase Riodežaneiro   Brazīlijas Grand Prix 1978
19811989
10  
Žila Vilnēva autodroms ceļu/sacīkšu trase Monreāla   Kanādas Grand Prix 19781986
19882008
2010—pašlaik
33