F1 riepu un sacīkšu rekordu saraksts

Wikimedia projekta saraksts
Pašreizējā sezona
Saistītie raksti
Saraksti
Rekordi
Organizācijas

Šis ir F1 riepu un sacīkšu rekordu saraksts. Tas ir precīzs pēc 2012. gada 25. novembra (2012. gada Brazīlijas Grand Prix).

Riepu rekordiLabot

Sakārtots pēc uzvarēto sacīkšu skaita.

Riepas Sezonas Starti Uzvaras Vienīgais
piegādātājs
Pirmā uzvara Pēdējā uzvara PČ piloti PČ konstruktori
1   Goodyear 1959 - 1998 494 368 113[1] 1965. gada Meksikas Grand Prix 1998. gada Itālijas Grand Prix 25 26
2   Bridgestone 1976
1997 - 2009
244 175 116[2] 1998. gada Austrālijas Grand Prix 2010. gada Vācijas Grand Prix 11 11
3   Michelin 1977 - 1984
2001 - 2006
215 102 0 1978. gada Brazīlijas Grand Prix 2006. gada Japānas Grand Prix 6 5
4   Dunlop 1950 - 1977 175 83 0 1958. gada Monako Grand Prix 1970. gada Beļģijas Grand Prix 8 9
5    Pirelli 1950 - 1958
1981 - 1986
1989 - 1991
2011 -  pašlaik
239 83 39[3] 1950. gada Lielbritānijas Grand Prix 2012. gada Brazīlijas Grand Prix 8 2
6   Firestone 1950 - 1975 121 49 11[4] 1950. gada Indy 500 1972. gada Itālijas Grand Prix 4 3
7   Continental 1954 - 1958 13 10 0 1954. gada Francijas Grand Prix 1958. gada Argentīnas Grand Prix 2 0
8   Englebert 1950 - 1958 61 8 0 1955. gada Monako Grand Prix 1958. gada Lielbritānijas Grand Prix 2 0
9   Avon 1954 - 1982 29 0 0 nav nav 0 0

Riepu veidiLabot

6 riepu veidi, kas būs 2014. gada sezonā.
Nosaukums Krāsa Braukšanas apstākļi
Super-mīkstās Sarkans   Sauss
Mīkstās Dzeltens   Sauss
Vidējās Balts   Sauss
Cietās Oranžs   Sauss
Vidēji slapjā laika Zaļš   Mitrs
Slapjā laika Zils   Ļoti mitrs

Sacīkšu rekordiLabot

Apraksts Rezultāts Piezīmes
Visvairāk izstāšanās 25   1951. gada Indy 500 (no 33 startējušajiem - 75,8%)
Vismazāk izstāšanās 0   1961. gada Nīderlandes Grand Prix (15 startējuši)
  2005. gada Itālijas Grand Prix (20 startējuši)
  2005. gada ASV Grand Prix (6 startējuši)
  2011. gada Eiropas Grand Prix (24 startējuši)
Vismazāk finišejušo 3   1996. gada Monako Grand Prix (no 21 startējušā 7 piloti tika klasificēti, tikai 3 šķērsoja finiša līniju)
Vismazāk klasificēto 4   1966. gada Monako Grand Prix (no 16 startējušajiem)
Visvairāk pitstopu 88   2011. gada Ungārijas Grand Prix
Mazākais uzvarētāja pārsvars 0.01 s   1971. gada Itālijas GP
arī mazākā starpība starp 1. un 3. vietu (0,09 s); 1. un 4. vietu (0,18 s); 1. un 5. vietu (0,61 s)
Lielākais uzvarētāja pārsvars 2 apļi   1969. gada Spānijas Grand Prix
  1995. gada Austrālijas GP
Lielākais vidējais sacīkšu ātrums 247.585 km/h   2003. gada Itālijas Grand Prix
Visvairāk sacīkšu sezonā 20 2012
Vismazāk sacīkšu sezonā 7 1950, 1955
Īsākā sacīkste 24m 34.899s   1991. gada Austrālijas Grand Prix
Garākā sacīkste 4h 4m 39.537s   2011. gada Kanādas Grand Prix

PiezīmesLabot

  1. Goodyear bija vienīgais riepu piegādātājs no 1987. līdz 1988. gadam un no 1992. līdz 1996. gadam.
  2. Bridgestone bija vienīgais riepu piegādātājs no 1999. līdz 2000. un no 2007. gada līdz 2010. gadam.
  3. Pirelli ir vienīgais riepu piegādātājs kopš 2011 gada sezonas.
  4. Firestone bija vienīgais piegādātājs visās Indy 500 sacīkstēs.