Atvērt galveno izvēlni

Pasaules lielāko ezeru saraksts

Wikimedia projekta saraksts

Sarakstā apkopoti 100 pasaules lielākie ezeri pēc platības. Pasaulē lielākais ezers ir Kaspijas jūra (371 000 km²). Šajā sarakstā nav iekļauti rezervuāri un lagūnas. Dažu ezeru platība var ievērojami mainīties laika gaitā, sezonāli vai nu no gada uz gadu. Tas jo īpaši attiecas uz sāls ezeriem neauglīgajos klimatos.

Satura rādītājs

100 lielākie ezeriLabot

Uzskaitījumā iekļauti tikai saldūdens ezeri.

Kontinenti pa krāsām
Antarktika Āfrika Āzija Dienvidamerika Eiropa Ziemeļamerika
Rangs Attēls Ezers Valsts(-is) Platība (km²) Garums (km) Maksimālais dziļums (m) Tilpums (km³) Piezīme
&00000000000000010000001   Kaspijas jūra   Azerbaidžāna
  Irāna
  Kazahstāna
  Krievija
  Turkmenistāna
371000 1199 1030 78200
&00000000000000020000002   Augšezers   ASV
  Kanāda
82100 616 406 12000
&00000000000000030000003   Viktorijas ezers   Kenija
  Tanzānija
  Uganda
68800 322 83 2750
&00000000000000040000004   Hūrons   ASV
  Kanāda
59600 397 229 3543
&00000000000000050000005   Mičigans   ASV 58000 517 281 4900
&00000000000000060000006   Tanganjikas ezers   Burundi
  Kongo DR
  Tanzānija
  Zambija
32900 676 1470 18900
&00000000000000070000007   Baikāls   Krievija 31722 636 1642 23615,39
&00000000000000080000008   Greitbērleiks
(Lielais Lāču ezers)
  Kanāda 31153 373 446 2236
&00000000000000090000009   Ņasas ezers
(Malāvi ezers)
  Malāvija
  Mozambika
  Tanzānija
29600 579 706 8400
&000000000000001000000010   Greitsleivleiks
(Lielais Vergezers)
  Kanāda 27200 469 614 1580
&000000000000001100000011   Ēri ezers   ASV
  Kanāda
25667 388 64 480
&000000000000001200000012   Vinipegs   Kanāda 24514 416 36 284
&000000000000001300000013   Ontārio ezers   ASV
  Kanāda
19000 311 244 1640
&000000000000001400000014   Lādogas ezers   Krievija 17700 219 230 837
&000000000000001500000015   Balhašs   Kazahstāna 16400 605 26 440
&000000000000001600000016   Vostokas ezers 12500 250 900 5400
&000000000000001700000017   Oņegas ezers   Krievija 9700 245 127 285
&000000000000001800000018   Titikakas ezers   Bolīvija
  Peru
8372 190 281 893
&000000000000001900000019   Nikaragvas ezers   Nikaragva 8264 161 26 108
&000000000000002000000020   Atabaskas ezers   Kanāda 7850 283 124 204
&000000000000002100000021   Reindīra ezers   Kanāda 5650 230 219 95,25
&000000000000002200000022   Turkanas ezers   Etiopija
  Kenija
6405 290 109 203,6
&000000000000002300000023   Isikuls   Kirgizstāna 6236 182 668 1738
&000000000000002400000024   Vēnerns   Zviedrija 5650 140 106 153
&000000000000002500000025   Netillins   Kanāda 5542 123 132
&000000000000002600000026   Vinipegosiss   Kanāda 5370 195 12
&000000000000002700000027   Alberta ezers   Kongo DR
  Uganda
5300 160 51 132
&000000000000002800000028   Urmijas ezers   Irāna 5200 140 16
&000000000000002900000029   Mveru   Kongo DR
  Zambija
5120 131 27 38,2
&000000000000003000000030   Nipigona ezers   Kanāda 4848 165 248
&000000000000003100000031   Manitobas ezers   Kanāda 4624 200 7 14,1
&000000000000003200000032   Taimiras ezers   Krievija 4560 204 26 12,8
&000000000000003300000033   Kukunors   Ķīna 4489 108 27 119,6
&000000000000003400000034   Vudsu ezers   ASV
  Kanāda
4348,6 109 64
&000000000000003500000035   Hanka   Ķīna 4070 90 10,6 18,3
&000000000000003600000036   Dubonta ezers   Kanāda 3833
&000000000000003700000037   Vanas ezers   Turcija 3755 119 451 607
&000000000000003800000038   Tanas ezers   Etiopija 2156 84 14 24
&000000000000003900000039   Peipusa ezers   Igaunija
  Krievija
3555 143 15,3 25
&000000000000004000000040   Dienvidarāla jūra   Kazahstāna
  Uzbekistāna
3500 40
&000000000000004100000041   Uvsnūrs   Mongolija 3350 84 20 35,7
&000000000000004200000042   Ziemeļarāla jūra   Kazahstāna
  Uzbekistāna
3300 42 27
&000000000000004300000043   Amaģuaks   Kanāda 3115 80
&000000000000004400000044   Kivu ezers   Kongo DR
  Ruanda
2700 89 480 500
&000000000000004500000045   Vulastona ezers   Kanāda 2681 97 39,8
&000000000000004600000046 Iliamnas ezers   ASV 1012,5 124 301 115
&000000000000004700000047   Huvsguls   Mongolija 2760 136 267 480,7
&000000000000004800000048   Poopo ezers   Bolīvija 2337 84 5 4,02
&000000000000004900000049   Mistasini ezers   Kanāda 2335 161 183 150
&000000000000005000000050   Edvarda ezers   Kongo DR
  Uganda
2325 77 112 39,5
&000000000000005100000051 Dalainūrs   Ķīna 2339 90 9
&000000000000005200000052 Ņūeltina ezers   Kanāda 2279 144
&000000000000005300000053 Taihu   Ķīna 2250 4,8
&000000000000005400000054   Sauternindiana ezers   Kanāda 2,247 30 23,4
&000000000000005500000055   Alakels   Kazahstāna 2650 54 58,6
&000000000000005600000056 Hundzehu   Ķīna 1960 13,5
&000000000000005700000057   Namcho   Ķīna 1920 70 125 768
&000000000000005800000058   Veterns   Zviedrija 1912 125 128 77
&000000000000005900000059   Okīčobī   ASV 1900 57,5 3,7 5,2
&000000000000006000000060   Beikera ezers   Kanāda 1887
&000000000000006100000061   Sīlingčo   Ķīna 1865 72 33
&000000000000006200000062 Buenosairesas ezers   Bolīvija
  Čīle
1850 590
&000000000000006300000063   Lamartra ezers   Kanāda 1776 70
&000000000000006400000064   Kjogas ezers   Uganda 1720 200 5,7
&000000000000006500000065 Sela ezers   Kanāda 1657 241 47,2
&000000000000006600000066   Tenizs   Kazahstāna 1590 75 8
&000000000000006700000067   Harusnūrs   Mongolija 1578 72,2 4,5 3,12
&000000000000006800000068   Tuza ezers   Turcija 1500 80 1,5
&000000000000006900000069 Arhentino ezers   Argentīna 1466 500 219,9
&000000000000007000000070 Jaktjeda ezers   Kanāda 1449 72
&000000000000007100000071   Klēra ezers   Kanāda 1436 59 2 1,7
&000000000000007200000072   Krī ezers   Kanāda 1434 60 17,6
&000000000000007300000073 Laronžas ezers   Kanāda 1413 43 17,6
&000000000000007400000074   Hjargasnūrs   Mongolija 1407 75 80 75,2
&000000000000007500000075   Oklēra ezers   Kanāda 1383 71 178
&000000000000007600000076   Saimā   Somija 1377 71 82 36
&000000000000007700000077   Cēdara ezers   Kanāda 1353 10 10,2
&000000000000007800000078   Kasbas ezers   Kanāda 1341 70
&000000000000007900000079   Danrajuncho   Ķīna 1295 71,7
&000000000000008000000080   Bjenvila ezers   Kanāda 1249
&000000000000008100000081 Ailenda ezers   Kanāda 1223 85 59,4 21,8
&000000000000008200000082   Bočarova ezers   ASV 1173 60 180
&000000000000008300000083 Lesersleivleiks
(Mazais Vergezers)
  Kanāda 1168 97 20,5 13,69
&000000000000008400000084 Abajas ezers   Etiopija 1162 60 13,1 8,2
&000000000000008500000085   Godsas ezers   Kanāda 1151 74 75,3 13,8
&000000000000008600000086   Tobas ezers   Indonēzija 1146 100 505 240
&000000000000008700000087 Sanijāhas ezers   Irāka 1142
&000000000000008800000088   Mēlarens   Zviedrija 1140 115 64 14
&000000000000008900000089 Šampleina ezers   ASV
  Kanāda
1139 201 122 25,8
&000000000000009000000090 Beloje   Krievija 1130 46 34 6,2
&000000000000009100000091   Sentklēras ezers   ASV
  Kanāda
1114 42 8,2 4
&000000000000009200000092   Čapalas ezers   Meksika 1100 85 10,5 8,1
&000000000000009300000093   Aberdīnas ezers   Kanāda 1100 90
&000000000000009400000094   Napaktulika ezers   Kanāda 1080 60
&000000000000009500000095 Peijenne   Somija 1082,89 120 95 18
&000000000000009600000096   Makeja ezers   Kanāda 1061 112
&000000000000009700000097   Managvas ezers   Nikaragva 1024 65 20
&000000000000009800000098 Inari ezers   Somija 1040,28 80 92 15,9
&000000000000009900000099   O'Higginsa ezers   Argentīna 1013 836
&0000000000000100000000100   Senžana ezers   Kanāda 1003 43,8 63 11,9

Pēc kontinentaLabot

Kontinenti pa krāsām
Antarktīda Austrālija Āfrika Āzija Dienvidamerika Eiropa Ziemeļamerika
Kontinents Attēls Ezers Valsts(-is) Platība (km²) Garums (km) Maksimālais dziļums (m) Tilpums (km³) Piezīmes
Antarktīda   Vostokas ezers 12500 250 900 5400
Austrālija   Eira ezers   Austrālija 9500
Āfrika   Viktorijas ezers   Kenija
  Tanzānija
  Uganda
68800 322 83 2750
Āzija   Kaspijas jūra   Azerbaidžāna
  Irāna
  Kazahstāna
  Krievija
  Turkmenistāna
371000 1199 1030 78200
Dievidamerika   Titikakas ezers   Bolīvija
  Peru
8372 190 281 893
Eiropa   Lādogas ezers   Krievija 17700 219 230 837
Ziemeļamerika   Augšezers   ASV
  Kanāda
82100 616 406 12000

Ezeri ar stipri mainīgu ūdens līmeniLabot

Kontinenti pa krāsām
Antarktīda Āfrika Āzija Dienvidamerika Eiropa Ziemeļamerika
Rangs Attēls Ezers Valsts (-is) Platība (km²) Garums (km) Maksimālais dziļums (m) Tilpums (km³) Piezīmes
&00000000000000010000001   Čada ezers   Čada
  Kamerūna
  Nigēra
  Nigērija
1350 — 26000 10,5
&00000000000000020000002 Duntinhu   Ķīna 2820 — 20000
&00000000000000030000003 Tonlēsābs   Kambodža 2600 — 16000 14
&00000000000000040000004   Bangveulu   Zambija 3000 — 10000 80 4
&00000000000000050000005   Marčikitas ezers   Zambija 1960 — 10000 19
&00000000000000060000006   Lielais Sālsezers   Kanāda 2460 — 8500 120 10
&00000000000000070000007   Maji-Ndombes ezers   Kongo DR 2300 — 8200 7
&00000000000000080000008   Rukvas ezers   Tanzānija 1500 — 5760 180 5
&00000000000000090000009   Sarikamiša ezers   Tadžikistāna
  Uzbekistāna
800 — 5000 89 40
&000000000000001000000010   Pojanhu   Ķīna 1000 — 4400
&000000000000001100000011 Ilmenis   Krievija 733 — 2090 10
&000000000000001200000012   Čani ezers   Krievija 1400 — 2000 12
&000000000000001300000013 Hammarsee   Irāka 600 — 1950
&000000000000001400000014   Vjedmas ezers   Argentīna 1088 — 1600 80
&000000000000001500000015   Mveru Vantipa   Zambija 0 — 1500 65 5

AtsaucesLabot

Skatīt arīLabot