Setu dialekts jeb setu valoda (seto kiil´; igauņu: setu keel) ir dienvidigauņu valodas dialekts, kurā runā seti. Mūsdienās setu dialektā runā 12 549 cilvēki Igaunijā.[1] Dažreiz setu dialekts tiek uzskatīts par patstāvīgu valodu,[2] bet citreiz setu dialektu uzskata par veru valodas dialektu. Setu dialektā tiek izdots laikraksts "Setomaa", kuru izdod 2250 eksemplāru lielā tirāžā.[3]

Setu dialekts
seto kiil´
Valodu lieto: Igaunija, Krievija 
Reģions: Setomā
Pratēju skaits: ap 13 000
Valodu saime: Urāliešu
 Somugru
  Somu-sāmu
   Baltijas somugru
    Dienvidigauņu
     Veru?
      Setu dialekts 
Rakstība: Latīņu alfabēts
Valodas kodi
ISO 639-1: nav
ISO 639-2:
ISO 639-3: — 
Setu dialekta izplatības areāls Igaunijas, Latvijas un Krievijas teritorijās 19. gadsimta beigās.

Teksta piemērs labot šo sadaļu

Vispārējās cilvēktiesību deklarācijas 1. pants setu un citās radniecīgajās valodās:

  • setu: Kõik inemiseq sünnüseq avvo ja õiguisi poolõst ütesugumaidsist. Näile om annõt mudsu ja süämetun’stus ja nä piät ütstõõsõga vele muudu läbi kjauma.
  • veru: Kõik inemiseq sünnüseq avvo ja õiguisi poolõst ütesugumaidsis. Näile om annõt mudsu ja süämetunnistus ja nä piät ütstõõsõga vele muudu läbi käümä.
  • igauņu: Kõik inimesed sünnivad vabadena ja võrdsetena oma väärikuselt ja õigustelt. Neile on antud mõistus ja südametunnistus ja nende suhtumist üksteisesse peab kandma vendluse vaim.
  • somu: Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.

Skatīt arī labot šo sadaļu

Atsauces labot šo sadaļu

Ārējās saites labot šo sadaļu