2018. gada Grand Prix Cycliste de Québec

2018. gada Grand Prix Cycliste de Québec Cycling (road) pictogram.svg
Sacensību informācija
Sacensības9. Grand Prix Cycliste de Québec
Kategorija2018. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2018. gada 7. septembris
Distance201,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsKvebeka
FinišsKvebeka
Komandas21
Braucēji startā146
Braucēji finišā123
Vidējais ātrums39,752 km/h
Rezultāti
UzvarētājsAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
OtraisBEL Gregs Van Avermāts (BMC Racing Team)
TrešaisBEL Jaspers Steivens (Trek-Segafredo)
Kalnu karalisGBR Pīters Kenno (Bora-Hansgrohe)
◀ 20172019 ▶
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2018. gada Grand Prix Cycliste de Québec bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 7. septembrī. Tā bija 9. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Québec sacensības un tās bija 33. sacensības 2018. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1][2]

Sacensībās uzvarēja Austrālijas sportists Maikls Metjūss (Team Sunweb), sprintā pārspējot Gregu Van Avermātu (BMC Racing Team) un Jasperu Steivenu (Trek–Segafredo).[3]

KomandasLabot

WorldTeam komandas (18)
  1.   AG2R La Mondiale
  2.   Astana Pro Team
  3.   Bahrain-Merida
  4.   BMC Racing Team
  5.   Bora-Hansgrohe
  6.   Groupama-FDJ
  7.   Mitchelton-Scott
  8.   Movistar Team
  9.   Quick-Step Floors
  10.   Dimension Data
  11.   EF Education First-Drapac p/b Cannondale
  12.   Lotto Soudal
  13.   Team Lotto NL-Jumbo
  14.   Sky
  15.   Team Sunweb
  16.   Trek-Segafredo
  17.   UAE-Team Emirates
  18.   Katusha-Alpecin
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1.   Israel Cycling Academy
  2.   Rally Cycling
Nacionālā izlase
  1.   Kanāda

RezultātiLabot

[4]

 Kopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Maikls Metjūss   AustrālijaSunweb5h 04' 17"
2. Gregs Van Avermāts   BeļģijaBMC Racing Team+ 0"
3. Jaspers Steivens   BeļģijaTrek-Segafredo+ 0"
4. Timo Rosens   Nīderlandes KaralisteLottoNL-Jumbo+ 0"
5. Patriks Konrāds   AustrijaBora-Hansgrohe+ 0"
6. Zdeņeks Štibars   ČehijaQuick-Step Floors+ 0"
7. Arturs Višo   FrancijaGroupama-FDJ+ 0"
8. Neitans Hāss   AustrālijaKatusha-Alpecin+ 0"
9. Mikāls Valgrens   DānijaAstana+ 0"
10. Antonī Rū   FrancijaGroupama-FDJ+ 0"
Avots: ProCyclingStats


AtsaucesLabot

  1. «UCI announces 2018 road calendar». Cycling News. Skatīts: 2017. gada 20. oktobris.
  2. «2018 UCI WorldTour calendar unveiled». Velon. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 25. septembrī. Skatīts: 2016. gada 20. oktobris.
  3. «Matthews claims maiden one-day WorldTour win in Quebec | Cyclingnews.com». Cyclingnews.com (en-gb). Skatīts: 2018-09-11.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saitesLabot