Atvērt galveno izvēlni

2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec

2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec Cycling (road) pictogram.svg
Grand Prix Cycliste de Québec 2019 04.jpg
Sacensību informācija
Sacensības10. Grand Prix Cycliste de Québec
Kategorija2019. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2019. gada 13. septembris
Distance201,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsKvebeka
FinišsKvebeka
Komandas21
Braucēji startā146
Braucēji finišā128
Vidējais ātrums38,643 km/h
Rezultāti
UzvarētājsAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
OtraisSVK Peters Sagans (Bora-Hansgrohe)
TrešaisBEL Gregs Van Avermāts (CCC)
Kalnu karalisFRA Žiljēns Alafilips (Deceuninck-Quick-Step)
◀ 2018
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2019. gada Grand Prix Cycliste de Québec bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 13. septembrī. Tā bija 10. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Québec sacensības un tās bija 35. sacensības 2019. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1]

Iepriekšējā gada uzvarētājs austrālietis Maikls Metjūss no Team Sunweb atkārtoja savu uzvaru un aizstāvēja titulu.[2]

KomandasLabot

Tā kā Grand Prix Cycliste de Québec bija UCI Pasaules tūres sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicinātas divas Profesionālās kontinentālās komandas un Kanādas nacionālā izlase. Katra komanda pieteica septiņus braucējus, izņemot Lotto-Soudal, kura pieteica sešus, kas nozīmēja, ka startēja 146 braucēji, no kuriem finišēja 128.[3]

WorldTeam komandas (18)
  1.   AG2R La Mondiale
  2.   Astana Pro Team
  3.   Bahrain-Merida
  4.   Bora-hansgrohe
  5.   CCC
  6.   Deceuninck-Quick Step
  7.   Dimension Data
  8.   EF Education First
  9.   Groupama-FDJ
  10.   Jumbo-Visma
  11.   Lotto Soudal
  12.   Mitchelton-Scott
  13.   Movistar Team
  14.   Katusha-Alpecin
  15.   Team Ineos
  16.   Team Sunweb
  17.   Trek-Segafredo
  18.   UAE Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1.   Rally UHC Cycling
  2.   Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1.   Kanāda
 

RezultātiLabot

[4]

 Kopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Maikls Metjūss   AustrālijaSunweb5h 13' 01"
2. Peters Sagans   SlovākijaBora-Hansgrohe+ 0"
3. Gregs Van Avermāts   BeļģijaCCC+ 0"
4. Djego Ulisi   ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
5. Jaspers Steivens   BeļģijaTrek-Segafredo+ 0"
6. Toms Jelte Slagters   Nīderlandes KaralisteDimension Data+ 0"
7. Žiljēns Alafilips   FrancijaDeceuninck-Quick-Step+ 0"
8. Timo Rosens   Nīderlandes KaralisteJumbo-Visma+ 0"
9. Tims Vellenss   BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
10. Benuā Konfruā   FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
11. Derils Impijs   DienvidāfrikaMitchelton-Scott+ 0"
12. Alberto Betiols   ItālijaEF Education First+ 0"
13. Kristians Sbaralji   ItālijaIsrael Cycling Academy+ 0"
14. Bauke Mollema   Nīderlandes KaralisteTrek-Segafredo+ 0"
15. Igo Uls   KanādaAstana+ 0"
Avots: ProCyclingStats


AtsaucesLabot

  1. «UCI reveal WorldTour calendar for 2019». Cycling News. Skatīts: 2018. gada 23. oktobris.
  2. «Matthews wins Grand Prix Cycliste de Québec». CyclingNews. 2019. gada 13. septembris. Skatīts: 2019. gada 13. septembris.
  3. «Grand Prix Cycliste de Québec - Startlist». Pro Cycling Stats. Skatīts: 2019. gada 24. augusts.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saitesLabot