2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec

2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec Cycling (road) pictogram.svg
Sacensību informācija
Sacensības8. Grand Prix Cycliste de Québec
Kategorija2017. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2017. gada 8. septembris
Distance201,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsKvebeka
FinišsKvebeka
Komandas20
Braucēji startā160
Braucēji finišā142
Vidējais ātrums40,251 km/h
Rezultāti
UzvarētājsSVK Peters Sagans (Bora-Hansgrohe)
OtraisBEL Gregs Van Avermāts (BMC Racing Team)
TrešaisAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
Kalnu karalisAUT Lukass Pestlbergers (Bora-Hansgrohe)
20162018 ▶
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2017. gada Grand Prix Cycliste de Québec bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kuras notika 8. septembrī. Tā bija 8. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Québec sacensības un tās bija 33. sacensības 2017. gada UCI World Tour kalendārā.[1][2]

Sacensībās sprinta finišā uzvarēja Peters Sagans (Bora–Hansgrohe).

KomandasLabot

Tā kā Grand Prix Cycliste de Québec bija UCI World Tour sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicināta UCI profesionālā kontinentālā komanda Israel Cycling Academy un Kanādas nacionālā izlase, veidojot 20 komandu pelotonu.

WorldTeam komandas (18)
  1.   AG2R La Mondiale
  2.   Astana
  3.   Bahrain-Merida
  4.   BMC Racing
  5.   Bora-Hansgrohe
  6.   Cannondale-Drapac
  7.   FDJ
  8.   Lotto-Soudal
  9.   Movistar
  10.   Orica-Scott
  11.   Quick-Step Floors
  12.   Dimension Data
  13.   Katusha-Alpecin
  14.   Lotto NL-Jumbo
  15.   Sky
  16.   Sunweb
  17.   Trek-Segafredo
  18.   UAE Emirates
Profesionālā kontinentālā komanda
  1.   Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1.   Kanāda

RezultātiLabot

[3]

 Kopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Peters Sagans   SlovākijaBora-Hansgrohe5h 00' 31"
2. Gregs Van Avermāts   BeļģijaBMC Racing Team+ 0"
3. Maikls Metjūss   AustrālijaSunweb+ 0"
4. Aleksis Vijermo   FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
5. Tims Vellenss   BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
6. Toms Jelte Slagters   Nīderlandes KaralisteCannondale-Drapac+ 0"
7. Petrs Vakočs   ČehijaQuick-Step Floors+ 0"
8. Seps Vanmarke   BeļģijaCannondale-Drapac+ 0"
9. Tonijs Galopēns   FrancijaLotto-Soudal+ 0"
10. Sonijs Kolbrelli   ItālijaBahrain-Merida+ 0"
Avots: ProCyclingStats


AtsaucesLabot

  1. «UCI expands WorldTour to 37 events». Cycling News. Skatīts: 2016. gada 2. oktobris.
  2. «The UCI reveals expanded UCI WorldTour calendar for 2017». UCI. Skatīts: 2016. gada 2. oktobris.
  3. ProCyclingStats profils

Ārējās saitesLabot