2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal

2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal Cycling (road) pictogram.svg
Peloton tour4 GPC-Mtl18.jpg
Sacensību informācija
Sacensības9. Grand Prix Cycliste de Montréal
Kategorija2018. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2018. gada 9. septembris
Distance195,2 km
ValstsCAN Kanāda
StartsMonreāla
FinišsMonreāla
Komandas21
Braucēji startā143
Braucēji finišā102
Vidējais ātrums36,663 km/h
Rezultāti
UzvarētājsAUS Maikls Metjūss (Sunweb)
OtraisITA Sonijs Kolbrelli (Bahrain-Merida)
TrešaisBEL Gregs Van Avermāts (BMC Racing Team)
Kalnu karalisBEL Tims Vellenss (Lotto-Soudal)
◀ 20172019 ▶
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2018. gada Grand Prix Cycliste de Montréal bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 9. septembrī. Tā bija 9. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Montréal sacensības un tās bija 34. sacensības 2018. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1][2]

Sacensībās uzvarēja Austrālijas sportists Maikls Metjūss (Team Sunweb), sprintā pārspējot Soniju Kolbrelli (Bahrain–Merida) un Gregu Van Avermātu (BMC Racing Team).[3]

KomandasLabot

WorldTeam komandas (18)
  1.   AG2R La Mondiale
  2.   Astana Pro Team
  3.   Bahrain-Merida
  4.   BMC Racing Team
  5.   Bora-Hansgrohe
  6.   Dimension Data
  7.   EF Education First-Drapac p/b Cannondale
  8.   Groupama-FDJ
  9.   Katusha-Alpecin
  10.   Team Lotto NL-Jumbo
  11.   Lotto Soudal
  12.   Mitchelton-Scott
  13.   Movistar Team
  14.   Quick-Step Floors
  15.   Sky
  16.   Team Sunweb
  17.   Trek-Segafredo
  18.   UAE-Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1.   Israel Cycling Academy
  2.   Rally Cycling
Nacionālā izlase
  1.   Kanāda

RezultātiLabot

[4]

 Kopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Maikls Metjūss   AustrālijaSunweb5h 19' 27"
2. Sonijs Kolbrelli   ItālijaBahrain-Merida+ 0"
3. Gregs Van Avermāts   BeļģijaBMC Racing Team+ 0"
4. Olivers Nāsens   BeļģijaAG2R La Mondiale+ 0"
5. Timo Rosens   Nīderlandes KaralisteLottoNL-Jumbo+ 0"
6. Rui Košta   PortugāleUAE Team Emirates+ 0"
7. Djego Ulisi   ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
8. Mikāls Valgrens   DānijaAstana+ 0"
9. Patriks Konrāds   AustrijaBora-Hansgrohe+ 0"
10. Edvalls Boasons Hāgens   NorvēģijaDimension Data+ 0"
Avots: ProCyclingStats


AtsaucesLabot

  1. «UCI announces 2018 road calendar». Cycling News. Skatīts: 2017. gada 20. oktobris.
  2. «2018 UCI WorldTour calendar unveiled». Velon. Arhivēts no oriģināla, laiks: 2017. gada 25. septembrī. Skatīts: 2016. gada 20. oktobris.
  3. «Matthews claims double victories in Canadian WorldTour events | Cyclingnews.com». Cyclingnews.com (en-gb). Skatīts: 2018-09-11.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saitesLabot