Atvērt galveno izvēlni

2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal

2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal Cycling (road) pictogram.svg
Sacensību informācija
Sacensības10. Grand Prix Cycliste de Montréal
Kategorija2019. gada UCI Pasaules tūre 1.UWT
Datums2019. gada 15. septembris
Distance219,6 km
ValstsCAN Kanāda
StartsMonreāla
FinišsMonreāla
Komandas21
Braucēji startā146
Braucēji finišā97
Vidējais ātrums35,646 km/h
Rezultāti
UzvarētājsBEL Gregs Van Avermāts (CCC)
OtraisITA Djego Ulisi (UAE Team Emirates)
TrešaisESP Ivans Garsija (Bahrain-Merida)
Kalnu karalisCAN Nikolass Zukovskis (Floyd's Pro Cycling)
◀ 2018
Dokumentācija Wikidata-logo S.svg

2019. gada Grand Prix Cycliste de Montréal bija šosejas riteņbraukšanas viendienas sacensības, kas notika 15. septembrī. Tā bija 10. reize, kad notika Grand Prix Cycliste de Montréal sacensības un tās bija 36. sacensības 2019. gada UCI Pasaules tūres kalendārā.[1]

Sacensībās sprintā no nelielas grupas ātrākais bija 2016. gada sacensību uzvarētājs Gregs Van Avermāts (CCC Team).[2]

KomandasLabot

Tā kā Grand Prix Cycliste de Montréal bija UCI Pasaules tūres sacensības, visas 18 UCI WorldTeam komandas tika ielūgtas un dalība tām bija obligāta. Papildus tika uzaicinātas divas Profesionālās kontinentālās komandas un Kanādas nacionālā izlase. Katra komanda pieteica septiņus braucējus, izņemot Lotto-Soudal, kura pieteica sešus, kas nozīmēja, ka startēja 146 braucēji, no kuriem finišēja tikai 97.[3]

WorldTeam komandas (18)
  1.   AG2R La Mondiale
  2.   Astana Pro Team
  3.   Bahrain-Merida
  4.   Bora-hansgrohe
  5.   CCC
  6.   Deceuninck-Quick Step
  7.   Dimension Data
  8.   EF Education First
  9.   Groupama-FDJ
  10.   Jumbo-Visma
  11.   Lotto Soudal
  12.   Mitchelton-Scott
  13.   Movistar Team
  14.   Katusha-Alpecin
  15.   Team Ineos
  16.   Team Sunweb
  17.   Trek-Segafredo
  18.   UAE Team Emirates
Profesionālās kontinentālās komandas (2)
  1.   Rally UHC Cycling
  2.   Israel Cycling Academy
Nacionālā izlase
  1.   Kanāda
 

RezultātiLabot

[4]

 Kopvērtējums
BraucējsValstsKomandaLaiks
1. Gregs Van Avermāts   BeļģijaCCC6h 09' 38"
2. Djego Ulisi   ItālijaUAE Team Emirates+ 0"
3. Ivans Garsija   SpānijaBahrain-Merida+ 0"
4. Tims Vellenss   BeļģijaLotto-Soudal+ 0"
5. Mikāls Valgrens   DānijaDimension Data+ 0"
6. Kristians Sbaralji   ItālijaIsrael Cycling Academy+ 0"
7. Rui Košta   PortugāleUAE Team Emirates+ 0"
8. Maikls Vudss   KanādaEF Education First+ 0"
9. Nanss Peterss   FrancijaAG2R La Mondiale+ 0"
10. Bauke Mollema   Nīderlandes KaralisteTrek-Segafredo+ 0"
11. Džeks Heigs   AustrālijaMitchelton-Scott+ 0"
12. Matiass Franks   ŠveiceAG2R La Mondiale+ 0"
13. Žiljēns Alafilips   FrancijaDeceuninck-Quick-Step+ 0"
14. Ādams Jeitss   Apvienotā KaralisteMitchelton-Scott+ 0"
15. Karloss Betankurs   KolumbijaMovistar+ 5"
Avots: ProCyclingStats


AtsaucesLabot

  1. «UCI reveal WorldTour calendar for 2019». Cycling News. Skatīts: 2018. gada 23. oktobris.
  2. «GP de Montréal: Van Avermaet wins». CyclingNews. 2019. gada 15. septembris. Skatīts: 2019. gada 15. septembris.
  3. «Grand Prix Cycliste de Montréal - Startlist». Pro Cycling Stats. Skatīts: 2019. gada 24. augusts.
  4. ProCyclingStats profils

Ārējās saitesLabot