Atvērt galveno izvēlni

ATP ranga pirmo numuru saraksts

Wikimedia projekta saraksts

ATP ranga pirmo numuru saraksts ir Tenisa profesionāļu asociācijas veidotā ranga līderu saraksts.

Kopš profesionālā ATP ranga ieviešanas 1973. gadā vienspēļu ranga līdera statusā ir bijuši 26 spēlētāji. Visilgāk (310 nedēļas) ranga līdera godā ir bijis šveicietis Rodžers Federers, viņam arī pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līdera godā (237 nedēļas). Pašreizējais ranga līderis vienspēlēs ir Rodžers Federers.

Dubultspēļu ranga līdera statusā ir bijuši 46 spēlētāji. Visilgāk (360 nedēļas) ranga līdera godā ir bijis ASV pārstāvis Maiks Braiens, Džonam Makinrojam pieder rekords par visvairāk nedēļām pēc kārtas ranga līdera godā (108 nedēļas). Pašreizējie ranga līderi dubultspēlēs ir amerikāņi Maiks un Bobs Braiens.

Ranga līderis ir tas tenisists, kas pēdējo 52 nedēļu laikā ir sakrājis visvairāk punktu. Rangs tiek atjaunināts un publicēts gandrīz katru pirmdienu.

Ranga līderi vienspēlēsLabot

 
Ilje Nestase kļuva par pirmo ranga līderi vienspēlēs 1973. gada 23. augustā
 
Rodžeram Federeram pieder rekords ranga augšgalā - 310 nedēļas
 
Pašreizējais ranga līderis Rafaels Nadals
NPK Valsts Spēlētājs Sākuma datums Beigu datums Nedēļas 1. vietā Nedēļas kopā
1
  Ilje Nestase 1973. gada 23. augustā 1974. gada 2. jūnijā 40 40
2
  Džons Ņūkombs 1974. gada 3. jūnijā 1974. gada 28. jūlijā 8 8
3
  Džimijs Konorss 1974. gada 29. jūlijā 1977. gada 22. augustā 160 160
4
  Bjērns Borgs 1977. gada 23. augustā 1977. gada 29. augustā 1 1
  Džimijs Konorss (2) 1977. gada 30. augustā 1979. gada 8. aprīlī 84 244
  Bjērns Borgs (2) 1979. gada 9. aprīlī 1979. gada 20. maijā 6 7
  Džimijs Konorss (3) 1979. gada 21. maijā 1979. gada 8. jūlijā 7 251
  Bjērns Borgs (3) 1979. gada 9. jūlijā 1980. gada 2. martā 34 41
5
  Džons Makinrojs 1980. gada 3. martā 1980. gada 23. martā 3 3
  Bjērns Borgs (4) 1980. gada 24. martā 1980. gada 10. augustā 20 61
  Džons Makinrojs (2) 1980. gada 11. augustā 1980. gada 17. augustā 1 4
  Bjērns Borgs (5) 1980. gada 18. augustā 1981. gada 5. jūlijā 46 107
  Džons Makinrojs (3) 1981. gada 6. jūlijā 1981. gada 19. jūlijā 2 6
  Bjērns Borgs (6) 1981. gada 20. jūlijā 1981. gada 2. augustā 2 109
  Džons Makinrojs (4) 1981. gada 3. augustā 1982. gada 12. septembrī 58 64
  Džimijs Konorss (4) 1982. gada 13. septembrī 1982. gada 31. oktobrī 7 258
  Džons Makinrojs (5) 1982. gada 1. novembrī 1982. gada 7. novembrī 1 65
  Džimijs Konorss (5) 1982. gada 8. novembrī 1982. gada 14. novembrī 1 259
  Džons Makinrojs (6) 1982. gada 15. novembrī 1983. gada 30. janvārī 11 76
  Džimijs Konorss (6) 1983. gada 31. janvārī 1983. gada 6. februārī 1 260
  Džons Makinrojs (7) 1983. gada 7. februārī 1983. gada 13. februārī 1 77
  Džimijs Konorss (7) 1983. gada 14. februārī 1983. gada 27. februārī 2 262
6
  Ivans Lendls 1983. gada 28. februārī 1983. gada 15. maijā 11 11
  Džimijs Konorss (8) 1983. gada 16. maijā 1983. gada 5. jūnijā 3 265
  Džons Makinrojs (8) 1983. gada 6. jūnijā 1983. gada 12. jūnijā 1 78
  Džimijs Konorss (9) 1983. gada 13. jūnijā 1983. gada 3. jūlijā 3 268
  Džons Makinrojs (9) 1983. gada 4. jūlijā 1983. gada 30. oktobrī 17 95
  Ivans Lendls (2) 1983. gada 31. oktobrī 1983. gada 11. decembrī 6 17
  Džons Makinrojs (10) 1983. gada 12. decembrī 1984. gada 8. janvārī 4 99
  Ivans Lendls (3) 1984. gada 9. janvārī 1984. gada 11. martā 9 26
  Džons Makinrojs (11) 1984. gada 12. martā 1984. gada 10. jūnijā 13 112
  Ivans Lendls (4) 1984. gada 11. jūnijā 1984. gada 17. jūnijā 1 27
  Džons Makinrojs (12) 1984. gada 18. jūnijā 1984. gada 8. jūlijā 3 115
  Ivans Lendls (5) 1984. gada 9. jūlijā 1984. gada 12. augustā 5 32
  Džons Makinrojs (13) 1984. gada 13. augustā 1985. gada 18. augustā 53 168
  Ivans Lendls (6) 1985. gada 19. augustā 1985. gada 25. augustā 1 33
  Džons Makinrojs (14) 1985. gada 26. augustā 1985. gada 8. septembrī 2 170
  Ivans Lendls (7) 1985. gada 9. septembrī 1988. gada 11. septembrī 157 190
7
  Matss Vilanders 1988. gada 12. septembrī 1989. gada 29. janvārī 20 20
  Ivans Lendls (8) 1989. gada 30. janvārī 1990. gada 12. augustā 80 270
8
  Stēfans Ēdbergs 1990. gada 13. augustā 1991. gada 27. janvārī 24 24
9
  Boriss Bekers 1991. gada 28. janvārī 1991. gada 17. februārī 3 3
  Stēfans Ēdbergs (2) 1991. gada 18. februārī 1991. gada 7. jūlijā 20 44
  Boriss Bekers (2) 1991. gada 8. jūlijā 1991. gada 8. septembrī 9 12
  Stēfans Ēdbergs (3) 1991. gada 9. septembrī 1992. gada 9. februārī 22 66
10
  Džims Kurjē 1992. gada 10. februārī 1992. gada 22. martā 6 6
  Stēfans Ēdbergs (4) 1992. gada 23. martā 1992. gada 12. aprīlī 3 69
  Džims Kurjē (2) 1992. gada 13. aprīlī 1992. gada 13. septembrī 22 28
  Stēfans Ēdbergs (5) 1992. gada 14. septembrī 1992. gada 4. oktobrī 3 72
  Džims Kurjē (3) 1992. gada 5. oktobrī 1993. gada 11. aprīlī 27 55
11
  Pīts Samprass 1993. gada 12. aprīlī 1993. gada 22. augustā 19 19
  Džims Kurjē (4) 1993. gada 23. augustā 1993. gada 12. septembrī 3 58
  Pīts Samprass (2) 1993. gada 13. septembrī 1995. gada 9. aprīlī 82 101
12
  Andrē Agasi 1995. gada 10. aprīlī 1995. gada 5. novembrī 30 30
  Pīts Samprass (3) 1995. gada 6. novembrī 1996. gada 28. janvārī 12 113
  Andrē Agasi (2) 1996. gada 29. janvārī 1996. gada 11. februārī 2 32
13
  Tomass Musters 1996. gada 12. februārī 1996. gada 18. februārī 1 1
  Pīts Samprass (4) 1996. gada 19. februārī 1996. gada 10. martā 3 116
  Tomass Musters (2) 1996. gada 11. martā 1996. gada 14. aprīlī 5 6
  Pīts Samprass (5) 1996. gada 15. aprīlī 1998. gada 29. martā 102 218
14
  Marselo Rioss 1998. gada 30. martā 1998. gada 26. aprīlī 4 4
  Pīts Samprass (6) 1998. gada 27. aprīlī 1998. gada 9. augustā 15 233
  Marselo Rioss (2) 1998. gada 10. augustā 1998. gada 23. augustā 2 6
  Pīts Samprass (7) 1998. gada 24. augustā 1999. gada 14. martā 29 262
15
  Karloss Moija 1999. gada 15. martā 1999. gada 28. martā 2 2
  Pīts Samprass (8) 1999. gada 29. martā 1999. gada 2. maijā 5 267
16
  Jevgēņijs Kafeļņikovs 1999. gada 3. maijā 1999. gada 13. jūnijā 6 6
  Pīts Samprass (9) 1999. gada 14. jūnijā 1999. gada 4. jūlijā 3 270
  Andrē Agasi (3) 1999. gada 5. jūlijā 1999. gada 25. jūlijā 3 35
17
  Patriks Rafters 1999. gada 26. jūlijā 1999. gada 1. augustā 1 1
  Pīts Samprass (10) 1999. gada 2. augustā 1999. gada 12. septembrī 6 276
  Andrē Agasi (4) 1999. gada 13. septembrī 2000. gada 10. septembrī 52 87
  Pīts Samprass (11) 2000. gada 11. septembrī 2000. gada 19. novembrī 10 286
18
  Marats Safins 2000. gada 20. novembrī 2000. gada 3. decembrī 2 2
19
  Gustavo Kuertens 2000. gada 4. decembrī 2001. gada 28. janvārī 8 8
  Marats Safins (2) 2001. gada 29. janvārī 2001. gada 25. februārī 4 6
  Gustavo Kuertens (2) 2001. gada 26. februārī 2001. gada 1. aprīlī 5 13
  Marats Safins (3) 2001. gada 2. aprīlī 2001. gada 22. aprīlī 3 9
  Gustavo Kuertens (3) 2001. gada 23. aprīlī 2001. gada 18. novembrī 30 43
20
  Leitons Hjūits 2001. gada 19. novembrī 2003. gada 27. aprīlī 75 75
  Andrē Agasi (5) 2003. gada 28. aprīlī 2003. gada 11. maijā 2 89
  Leitons Hjūits (2) 2003. gada 10. maijā 2003. gada 15. jūnijā 5 80
  Andrē Agasi (6) 2003. gada 16. jūnijā 2003. gada 7. septembrī 12 101
21
  Huans Karloss Ferero 2003. gada 8. septembrī 2003. gada 2. novembrī 8 8
22
  Endijs Rodiks 2003. gada 3. novembrī 2004. gada 1. februārī 13 13
23
  Rodžers Federers 2004. gada 2. februārī 2008. gada 17. augustā 237 237
24
  Rafaels Nadals 2008. gada 18. augustā 2009. gada 5. jūlijā 46 46
  Rodžers Federers (2) 2009. gada 6. jūlijā 2010. gada 6. jūnijā 48 285
  Rafaels Nadals (2) 2010. gada 7. jūnijā 2011. gada 3. jūlijā 56 102
25
  Novaks Džokovičs 2011. gada 4. jūlijā 2012. gada 8. jūlijā 53 53
  Rodžers Federers (3) 2012. gada 9. jūlijā 2012. gada 4. novembrī 17 302
  Novaks Džokovičs (2) 2012. gada 5. novembrī 2013. gada 6. oktobrī 48 101
  Rafaels Nadals (3) 2013. gada 7. oktobrī 2014. gada 6. jūlijā 39 141
  Novaks Džokovičs (3) 2014. gada 7. jūlijā 2016. gada 6. novembrī 122 233
26
  Endijs Marijs 2016. gada 7. novembrī 2017. gada 20. augustā 41 41
  Rafaels Nadals (4) 2017. gada 21. augustā 2018. gada 18. februārī 26 167
  Rodžers Federers (4) 2018. gada 19. februārī 2018. gada 1. aprīlī 6 308
  Rafaels Nadals (5) 2018. gada 2. aprīlī 2018. gada 13. maijā 6 173
  Rodžers Federers (5) 2018. gada 14. maijā 2018. gada 20. maijā 1 309
  Rafaels Nadals (6) 2018. gada 21. maijā 2018. gada 17. jūnijā 4 177
  Rodžers Federers (6) 2018. gada 18. jūnijā 2018. gada 24. jūnijā 1 310
  Rafaels Nadals (7) 2018. gada 25. jūnijā 2018. gada 4. novembrī 19 196
  Novaks Džokovičs (4) 2014. gada 5. novembrī Pašlaik 2 225

Skatīt arīLabot

Ārējās saitesLabot